Maanantai 21.3.2022 – Seksuaaliterapeutti, vyöhyketerapeutti Emma Hietanen

Tarkastelen tätä aihetta vulvallisen naisen näkökulmasta, sillä heidän lantioitaan olen nähnyt kehohoitojen kautta todella monia.

Viestini on: Nainen, liikuta lantiotasi, pyöritä pyllyäsi, keikuta kävellessäsi, hytkytä ja tanssi, sillä se tekee hyvää!

Lantio rakastaa liikettä sillä liike vilkastuttaa lantionalueen verenkiertoa, jonka normaali toiminta on oleellista kiihottumisen ja kostumisen kannalta. Lantion alueella on valtava määrä myös hermotusta, jotka hermottavat genitaalialuetta. Hermotus vaikuttaa esimerkiksi nautinnon ja tuntoherkkyyden kokemiseen. Liike edesauttaa myös lantion suojaisissa sopukoissa elävää seksuaalienergiaa lähtemään liikkeelle.

Lantio: kehon perusta ja voiman lähde

Lantio on kehoamme vahvasti kannatteleva osa. Se on kuin perusta minkä päällä levätä, josta lähtee koko kehon olemus, tapa seistä jämäkästi mutta joustavasti oman elämänsä liikkeissä. Keho asettautuu ryhtiinsä lantion kautta. Myös omat rajat lähtevät piirtymään selkeämmin, kun on kytkeytyneenä omaan lantionmaljaansa, sillä lantio on oman sisäisen voiman ja tasapainon lähde.

Lantion asennolla on merkitystä siihen, kuinka kehonsa kantaa. Oletko tehnyt huomioita missä asennossa sinun lantiosi on? Onko se kenties sisäänpäin vetäytynyt, kuin olisi hieman peloissaan koko ajan vai taaksepäin työntynyt, jolloin kuljet hieman etukumarassa, ikään kuin kumartelisit kaiken aikaa kiltisti maailmalle? Onko pakarat alati jännittyneet ja yhteen puristuneet? Tunnustele ja tutki miltä olosi ja yhteytesi lantioon tuntuu erilaisissa asennoissa. Koita pääsetkö syvään kyykkyyn polvet toisistaan erillään. Miltä tämä lantionavausasento tuntuu? On kiinnostavaa tehdä huomioita mitä minussa tapahtuu, kun lantion asento vaihtuu.

Lantion asentoon kannattaa siis kiinnittää huomiota ja tarvittaessa alkaa etsimään optimaalisempaa asentoa lihasten ja liikkeen avulla. Paitsi, että kokemuksesta tiedän, että se voi olla haastavaa, riippuen lihasten kunnosta sekä lantiossa uinuvista purkamattomista tunnelukoista tai fyysisistä epätasapainoista. Tarvittaessa hae ammattilaiselta apua ja tukea tähän.

Lantion kätkemää:

Aikojen saatossa naisia ei todellakaan ole kannustettu liikuttamaan, keikuttamaan ja antamaan autenttisesti lantion liikkua liikkeessä, sillä se on ollut kevytkenkäisen naisen merkki. Eli ei hyvä! Suomen historiassa on myös ollut paljon pelkoa ja se on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen lantioihimme. Sinne kätkeytyy syvää ylisukupolvista tietoutta, joka on mielemme tuolla puolen mutta jonka äärelle voi päästä esimerkiksi kehohoitoprosessin avulla.   

Lantiossamme asuu perusturva ja vyöhyketerapeuttisesti siellä on varhaisimmat lapsuusvuotemme (5- vuotiaasta alaspäin aina hedelmöityshetkeen saakka), niiden heijastumat, kuten eletyt kokemukset ja mahdolliset pelot. Lantioon kerääntyy myös purkamaton seksuaalienergia, joka useimmiten tuntuu kehohoidossa kuumuutena ja tukkoisuutena. Ja koska kehossamme on aina vastaparit, eli polariteetit, niin ne löytyvät myös lantion alueen haasteista, sillä ne heijastavat herkästi johonkin kehon alueelle, useimmiten niska-hartia ja pään alueelle aiheuttaen esimerkiksi kipuja ja migreeniä tai suoliston alueelle aiheuttaen aineenvaihdunnallisia haasteita.

Liian usein olen kehohoidoissa nähnyt sen, että naisilla on lantionalue puutunut, tunneyhteys sinne on vähintäänkin heikko tai jopa poikki. Tällä voi olla valtavan suuri vaikutus seksuaalisuuteen, seksiin, nautinnon kokemiseen ja kokemiseen itsensä kokonaisvaltaisena ihmisolentona. Lantiossamme asuu iso osa myös naiseuden kokemusta. Tämän(kin) vuoksi koko lantion aluetta kannattaa liikkeen lisäksi hemmotella ja helliä, hieroa ja silittää.

Oman äänen käyttö ja musiikki ovat myös hyviä keinoja herätellä omaa lantiota. Itselläni toimii parhaiten matalat äänet, ne resonoivat ja soivat lantiossani. Musiikkina lantiotani herättää parhaiten saamenkieliset laulut, joissa soi rummun kumeat rytmit. Tiedätkö minkälainen musiikki tai ääni saa sinun lantiosi heräämään ja pyörimään?

Seksin aikana naisen lantion liike on tärkeää ja kysynkin, että kuinka moni rakastellessaan, esimerkiksi penetraation aikana, liikuttaa ja pyörittää lantiotaan? Sitä kannattaa koittaa, sillä juurikin liikkeen avulla voi löytää itsestään hyvin herkullisia kohtia. Liikkeen avulla myös seksuaalienergia liikkuu paremmin.

Lantio voi olla avain upean nautinnon, turvallisuuden, virtaavan luovuuden ja ilon ehtymättömän lähteen äärelle.

Naisen lantiossa liikkuu mehukas mahla, joka liikkeelle lähtiessään ravitsee koko kehoa herkullisuudellaan, josta saa osansa myös mahdollinen kumppani.

Nainen, lantiossamme on voima, kun se on herätetty eloon sisältä käsin.

Utelian, virtaavin ja mehukkain terkuin: Emma